Наукове

Перетворення фізичних “полів” в інформаційне ” поле»

Наші аналізатори здатні отримувати інформацію із зовні, причому кожен в своєму діапазоні частот, тобто за допомогою зору ми вловлюємо світлові промені (частота 3х10 в 14 ступеня Гц.), слуховий аналізатор реагує, але вже на звукові хвилі (від 16 Гц до 20 000 Гц). Як було сказано вище – у людини рецептори налаштовані на наступні подразники: – електромагнітні коливання світлового діапазону-фоторецептори в сітківці ока; – механічні коливання повітря-фонорецептори вуха; – зміна гідростатичного і осмотичного тиску крові-баро – і осморецептори; – зміни положення тіла щодо вектора гравітації – рецептори вестибулярного апарату.

Крім того, є хеморецептори ( реагують на вплив хімічних речовин), терморецептори (сприймають температурні зміни як всередині організму, так і в навколишньому середовищі), тактильні рецептори і больові. Наш організм, розподіливши прийом довжини хвиль по відповідних каналах (хвилеводах) для кожної серії клітин, змушує їх працювати на необхідної для їх життя частоті. При цьому реакція сприйняття (якийсь) серії клітин, що належать певному аналізатору, повинна збігатися.

Аналізатор – це підсистема (організму) системи, яка складається з набагато менших підсистем, що кінчають клітинами, молекулами, атомами, що сприймають певну кількість енергії.Наше завдання і буде полягати в тому, щоб при підборі певної групи слів і дробленні їх на знаки, досягти впливу цих знаків на кінцеві підсистеми аналізаторів. При звичайному методі зчитування це зробити неможливо, але якщо використовувати якісь коди (при дробленні слів) прочитати їх, то мета буде досягнута.

Спробуємо це довести! Якщо врахувати, що Проникаюча інформація, проходячи через Детектори (хвилеводи), направляється, розподіляється і осідає на потрібному для неї рівні, то це буде виглядати у вигляді серії сфер, але вже на іншому рівні. Кожна сфера повинна буде містити число інформації (потужність) попередньої сфери, і т.д.

за рівнями, тобто зберігається еквопотенціальність по всій поверхні сфери (сфер) належать певному рівню. Визначимо можливу швидкість прийому інформації!Якщо ж швидкість засвоєння інформації мозком можна прийняти за швидкість промовляння, то отримаємо: за одну сек. мозок сприйме 7 знаків, тобто одне слово (за мінімальними мірками).

Одна сторінка містить (приблизно) 300 слів, які будуть прочитані за одну хвилину. За 60 хвилин ми читаємо 60 сторінок. (200 стор.

: 60 стор.= 3,3 години). І так ця книга (обсягом в 200 стор.

), за нашими Умовами, буде прочитана за три години і 20 хвилин. Зауважте, що це при звичайному читанні. А оскільки ми вирішили, що без певного коду (таблиці) читання буде протікати за старим принципом, тобто повільно, то бажаємо ми цього чи ні, нам необхідно буде придумати цей код.

І, як мені здається, я його знайшов! Цей код для одного знака повинен дорівнювати 6-10 тис. слів (зі словника Даля-200 000 слів ділю на 33 літери (згідно алфавіту) і отримую в середньому трохи більше шести тис.слів в одному знаку коду-( ДТ.

код)). Але нам також відомо, що існують ще й професії зі своєю термінологією, тобто умовно збільшимо кількість слів в десять разів. Отримаємо вже не шість, а шістдесят тис.

слів на один знак. А якщо ще врахувати, що існують для кожної спеціальності словники, енциклопедії та інша література, тоді на один знак-код можна набрати до 100 000 слів. Це означає, що зчитуючи інформацію з якоїсь літератури ми збільшуємо огляд зчитування, тим самим прискорюємо процес зчитування.

Все це звичайно так! І все-таки необхідно спочатку засвоїти те, про що було сказано вище! Тим більше все це реально, тобто один знак (А, Б ,В, Г…

. і так далі) повинен буде містити кілька тис.слів.

Головне знати послідовність дій. а). Якщо одна буква (код) містить 6 000 слів, тоді отримаємо: 7 знаків х 6000 Слів =42 000 знаків.

Таким чином, використовуючи інформаційний код зчитування, за умови, що одна книжкова сторінка містить 300 слів, тобто. – 2100знаків, отримаємо: 42 000зн. : 2100зн.

= 20стр. / сек., помножимо на 10 сек.

отримаємо 200 сторінок за 10 сек., а за 1хвилину (помножимо на шість), тобто з таблицею – кодом ми зможемо прочитати 6 книг в хвилину. Зробимо перевірку, щоб не сумніватися в правильності наших розрахунків: 300 слів Містить одна сторінка, помножимо на сім (кількість знаків в слові).

Отримаємо-2100 знаків містить одна сторінка. 2100зн. х 200 стор.

= 420000 зн. містить вся книга (об’ємом в 200 сторінок). 420000 поділимо на цифру 7 (число знаків в слові), отримаємо кількість слів у всій книзі (60000 слів).

Одна стор-ца містить 300слов. Дізнаємося який обсяг книги містить 60000 слів. І так-60000слов:300 слів/стор.

= 200сторінок.б). Якщо одна буква – знак-(код) містить 60 000 слів, то: 200стр.

х 300слов (одна стор. містить умовно 300 слів) отримаємо 60 000 слів на книгу в 200страниц. Тепер 60 000слов / код поділимо на 60 000слов / книга, отримаємо одну книгу в сек.

(1кн / сек.) Відповідно за 1 хвилину читаємо – 60 книг. в).

А збільшивши знак-код до 100 000 слів, виконавши ту ж операцію, отримаємо: 100 000сл./ код: 60 000сл./ кн.

= 1,7 кн / сек., помноживши на 60 сек. отримаємо 102кн.

/ хв., тобто. 102 книги ми зможемо прочитати за одну хвилину.
(дивись далі).Така швидкість сприйняття буде виконана за умови використання складеного коду.

Related posts

Leave a Comment